Synspunkt fra et Egebjerg

Tanker fra mit hjerte – en blog om relationer, livslyst, leg, arbejde, samfund, udsyn, indsigt, sorg, mod, mening, perspektiv…

cropped-cropped-IMG_27991.jpg

Et synspunkt afhænger dels af den udsigt man har fra et bestemt sted og dels af øjnene, som kigger derfra.
Det er altså ‘dobbelt-subjektivt’ og derfor dobbelt dynamisk… Man ændrer standpunkter gennem livet ved at flytte sig fra det ‘punkt’, hvorfra man skuer, og hvert eneste øjeblik ændres også selve synet – de personlige ‘øjne’, som ser derfra… I den bevægelse gennem livets landskaber opbygger man sit perspektiv (og måske danner sig en mening også).
Min oldefar og hans brødre tog fra den lille, sydfynske landsby Egebjerg navnet med sig, da de drog ud for at etablere hver deres lokalavis. I min families fodspor skal denne log være min egen digi-lokale avis med plads til lommefilosofi, pseudo-videnskab…og tanker fra mit hjerte!
Mine tekster er underskrevet med bare mit efternavn – Egebjerg. For dybt indefra har jeg aldrig set på verden fra et bestemt køn…og mine tekster kommer fra det indre rum uden køn eller alder (- men hvorfra jeg undres!)
Hvorfor? – Jeg vil gerne dele mine tanker og erfaringer fra et usædvanligt liv på tværs af mange interesser og fagområder, og jeg vil gerne selv se nyt fra andres synspunkter! – Drevet af nysgerrighed 😉

Kender du aha-oplevelsen, når erfaring fra et livsområde kommer dig til gode et helt andet sted? Jeg tror det sker hele tiden. At det er det, som vi også kalder intuition, livserfaring eller klogskab. Når vi pludseligt fornemmer meget tydeligt, hvordan vi skal handle, selvom vi aldrig har stået i netop denne situation før. At man kan lære fra et felt og overføre til noget helt andet!

Jeg skriver herinde om, hvordan den “legeglæde”, som jeg har i kroppen som den bedste træningsform til surfing, også har inspireret min forskning, menneskesyn og livsbane i det hele taget. Den første tekst, jeg har lagt op på min blog, handler om et begreb, jeg kalder ’Begynderglæde’. Hvordan man kan tilføre inspiration fra et område af sit liv til et andet, når træthed og rutine har sat ind. Hvordan læring og synergi kan opstå på tværs af helt forskellige fagområder og livserfaringer. Og om den følelse af synergi effekter i mit eget liv, som jeg kommer til at skrive om på denne log.

Jeg blev f.eks. en meget bedre skiløber, efter år med windsurfing på landsholdet, selvom jeg slet ikke stod på ski i den periode. Men endnu vigtigere tog jeg fra begge disse erfaringer en følelse af at være i “flow” med mig ind på helt andre områder af mit liv og arbejdsopgaver, hvor de har hjulpet mig til at tune ind på og fighte for den rigtige “følelse” af sync og god energi.

Derfor vil mange af mine synspunkter herinde, flette tanker fra mine egne forskellige erfaringsfelter:

  • forskning i ledelse (- Phd og forsker på DTU Management, CBS og University of Southern California)
  • sport og leg (- landshold og mange årig elitesejler i windsurfing, kitesurfing, ski, wakeboard mv.)
  • arbejde med kunstnere (- har arbejdet med film og kunstprojekter i mange forskellige roller gennem livet, især medvirket til produktion af store dokumentarfilm, og har gået på Filmskolen på USC i Los Angeles)
  • naturvidenskab (- uddannet civilingeniør og nysgerrig på alt! Miljøområdet har været centralt for en del af mit arbejdsliv)
  • spiritualitet (- har interesseret mig hele livet og i perioder næsten taget overhånd, så jeg også erfarede negative faldgruber)
  • naturens skønne verdensorden (- bor og vokset op ved skov og strand…kan ikke trække vejret foruden!)
  • opvækst med forældre, som kom fra så forskellige baggrund og erfaringer, at jeg tidligt forstod, at holdninger blot er et spørgsmål om forskellige perspektiver…og at man godt kan være lykkeligt gift alligevel!
  • kærlighed og venskaber (- gift, skilt, knust – og løftet igen og igen af kloge, kærlige mennesker omkring mig)
  • og alt det andet…det usynlige i livet, det sorte stof overalt, som giver alting tyngde

Og fordi jeg tror, at der kan opstå en synergi, når man tænker viden og erfaring fra et felt ind i et andet. Det har jeg mærket på egen krop – især med min forskning på tværs af fagområder og empiriske felter. Med mit arbejde med dokumentarfilm, som altid spænder over flere formidlingsmæssige fagområder i research, karakterfortællinger, lyd og billedmæssige greb. Som elitesportsudøver, hvor man skal finde roen og styrken indefra, fra sin baggrund og overblik. Og i kombinationen af disse ting…

Jeg er drevet af nysgerrighed på livet 🙂 Så fortæl mig gerne dine historier om, hvad du har lært på et erfaringsområde af dit liv, som du måske har kunnet bruge et helt andet sted?

– Egebjerg

IMG_5534-copy.jpg

Del gerne